Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Μπαράζ διαρρήξεων στην Μαγνησία

Οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την αύξηση των περιστατικών μεσαίας εγκληματικότητας, την οποία αποδίδουν στην οικονομική κρίση.

Μόνο προχθές, στον Βόλο και το Διμήνι «άνοιξαν» τρία διαμερίσματα.

Σε κατοικία του δεύτερου ορόφου, στο κέντρο του Διμηνίου, τρύπωσαν προχθές στις 9 το βράδυ διαρρήκτες. Η 30χρονη ιδιοκτήτρια εκείνη την ώρα απουσίαζε, αλλά κατά την επιστροφή οι δράστες βρίσκονταν ακόμη μέσα στο σπίτι της.

Αντιλαμβανόμενοι την είσοδό της στο διώροφο κτίριο, οι δράστες άνοιξαν την είσοδο διπλανού διαμερίσματος, το οποίο ήταν κενό και χρησιμοποιείτο ως αποθηκευτικός χώρος.

Με το κλειδί που βρήκαν εξωτερικά της πόρτας, κλειδώθηκαν μέσα και παραμόνευαν το θύμα τους, ψάχνοντας την κατάλληλη ώρα για να τραπούν σε φυγή, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Φθάνοντας στην είσοδο της οικίας της, τρόμος κυρίευσε την 30χρονη στη θέα της ανοιχτής πόρτας.

Αν και ήταν πόρτα ασφαλείας, οι δράστες κατάφεραν να την παραβιάσουν. Την ώρα που παρέμειναν στο διαμέρισμα πρόλαβαν να αρπάξουν μια τσάντα αλλά και κοσμήματα.

Οι δράστες τελικά πήδηξαν στον δρόμο από το μπαλκόνι του διαμερίσματος.

Οι διαρρήξεις στο Διμήνι είναι συχνές τις τελευταίες εβδομάδες. Οι κάτοικοι ανησυχούν για τις περιουσίες τους, αλλά και τις ζωές τους, γι’ αυτό και έχουν θέσει στον δήμο το αίτημα για πρόσληψη ιδιωτικής ασφάλειας.

Την ίδια ώρα στον Βόλο σημειωνόταν άλλη διάρρηξη. Άγνωστοι άνοιξαν μονοκατοικία ιδιοκτησίας 57χρονης και αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 15.000 ευρώ και χρηματικό ποσό 200 ευρώ.

Το μεσημέρι στις 2:30, διαρρήκτες εισήλθαν σε άλλο διαμέρισμα του Βόλου και άδειασαν συρτάρι με κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ, ενώ πήραν μια φωτογραφική μηχανή και χρηματικό ποσό 650 ευρώ.

Οι δύο διαρρήξεις καταγγέλθηκαν χθες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία διενεργεί προανάκριση.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου