Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Επιχειρηματίας, στρατιωτικός, μουσικός οι διαχειριστές του gamato.info

Οι πληροφορίες για οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που αφορά στη σύλληψη των διαχειριστών του μεγαλύτερου torrent site στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

Όπως ανακοίνωσε και επίσημα η αστυνομία, έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον 11 ατόμων, έχουν συλληφθεί έξι και αναζητούνται δύο ακόμη άτομα που βρίσκονται στο εξωτερικό, για την εμπλοκή τους στη διαχείριση του gamato.info.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, οι οποίοι «χρίζονται» από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως διαχειριστές του torrent site, είναι ένας επιχειρηματίας, ένας στρατιωτικός της αεροπορίας που υπηρετεί στη Βόρεια Ελλάδα, ένας μουσικός και ένας ζαχαροπλάστης. Όλοι οι διαχειριστές γνωρίζονταν μεταξύ τους και είχαν επαφές.

Για τους δύο που αναζητούνται έχει εκδοθεί σήμα από την Interpol.

Οι συλλήψεις των διαχειριστών έγιναν μετά από επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υπό την εποπτεία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών, Γιάννη Σακελάκου, και της εισαγγελέως Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ελένης Ράϊκου.

Συνολικά, κατασχέθηκαν 27 σκληροί δίσκοι, πέντε φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 604 οπτικοί ψηφιακοί δίσκοι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το gamato.info - που έχει «σιγήσει» εδώ και ώρες- είχε 870.000 εγγεγραμμένα μέλη και δεχόταν καθημερινά 16.000.000 επισκέψεις! Oι χρήστες «κατέβαζαν» δωρεάν μουσική, ταινίες, video και διάφορα αρχεία εντελώς δωρεάν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει την 3η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον φάκελο «πειρατεία». Προηγείται η Ρουμανία με ποσοστό 66% και η Βουλγαρία με 57%.

Η αστυνομική επιχείρηση για το gamato.info έγινε μετά από μήνυση που κατέθεσε εταιρεία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων δημιουργών στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για καταπάτηση της πνευματικής ιδιοκτησίας και τον διαμοιρασμό υλικού χωρίς την άδεια των δημιουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου