Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Σπανουδάκης Μιχάλης: Το 18 μηνών παιδί του θα τον "γνωρίσει" μέσα από τις αφηγήσεις

"Την 5-3-2010 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ. Μιχάλη Σπανουδάκη, από Αλβανό λαθρομετανάστη ληστή τραπεζών, που είχε διαπράξει ληστεία στο Υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στη Νίκαια και ενώ επιχειρούσε να τον συλλάβει.
Έφυγε το παλικάρι στα 36 του χρόνια. Πιστός στον όρκο του, στο καθήκον του και τα ιδανικά του. Προσπαθώντας έσω και εκτός υπηρεσίας να τιμήσει τη θέση που του εμπιστεύτηκε η πατρίδα. Χωρίς να τραβήξει το όπλο του από τη θήκη, Και το πλήρωσε με τη ζωή του.
Το 18 μηνών παιδί του θα τον «γνωρίσει» μέσα από τις αφηγήσεις της μητέρας του, που θα του μιλά για την «αμυνόμενη Αστυνομία».
Κανένας τοίχος δεν φιλοξένησε και δε θα φιλοξενήσει το όνομά του.
Δεν έγινε και δεν θα γίνει σύνθημα στα χείλη «εξεγερμένων νεαρών». Δεν έγινε και δε θα γίνει «σύμβολο» μιας κοινωνίας όπου έχει χαθεί το μέτρο, η ποιότητα, η ευθύνη, η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια και η αφοσίωση σε υψηλά ιδανικά, μίας κοινωνίας που εξακολουθεί να αντιστρέφει τα μεγέθη, να θεοποιεί τις ασημαντότητες και να παραγνωρίζει τις αληθινές αξίες.
Κανένας πολιτικός δεν τον μνημόνευσε, ούτε θα τον μνημονεύσει με το μικρό του όνομα, βουρκώνοντας από συγκίνηση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ούτε έκανε, ούτε και θα κάνει δημόσιες δηλώσει βγάζοντας την ετυμηγορία του πολύ πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου