Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε σύσταση Συλλόγου ανακοίνωσαν ότι προχωρούν εντός του προσεχούς διαστήματος 80 επιχειρηματίες και οικοπεδούχοι στην Oυτζά, οι οποίοι αντιτίθενται στην προοπτική δημιουργίας Kέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στην περιοχή. Εκπρόσωπος του Συλλόγου προσωρινά είναι ο δικηγόρος Χαράλαμπος Λαμπριανού, ενώ οι 80 ιδιοκτήτες που αποτελούν και τα πρώτα μέλη, δηλώνουν ότι θίγονται οι περιουσίες τους από την δημιουργία Κέντρου λαθρομεταναστών.
Ο υπό σύσταση Σύλλογος απέστειλε έγγραφο προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κοινοποιώντας το ταυτόχρονα στο γραφείο του Πρωθυπουργού και στα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως επίσης και σε όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς.
Στο έγγραφό τους σημειώνουν ότι με την ψήφιση του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Μυτιλήνης, οι ίδιοι επένδυσαν στη βιομηχανική ζώνη της Ουτζάς - Ταμπακαριά - Καρά-Τεπέ, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες χρήσεις γης από τις οποίες δεν προβλέπεται Kέντρο λαθρομεταναστών.
«Πληροφορηθήκαμε ότι πρόθεση του Υπουργείου σας είναι η δημιουργία εγκαταστάσεων για κράτηση λαθρομεταναστών μέσα στη βιομηχανική ζώνη, πράγμα που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους καθώς καταστρατηγείται ο νόμος του κράτους», σημειώνουν στο έγγραφό τους. Και συνεχίζουν: «Ζητούμε το αυτονόητο, δηλαδή την εφαρμογή του νόμου που το ίδιο το κράτος θέσπισε, κάνοντας αποδεκτό το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Μυτιλήνης και καθορίζοντας τις χρήσεις γης».
Οι επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες γης δηλώνουν ότι «εάν το αρμόδιο Υπουργείο επιμείνει στην απόφασή του για τη δημιουργία Kέντρου λαθρομεταναστών στην Ουτζά, θα υπερασπιστούν κάθε έννομο δικαίωμά τους καθώς θεωρούν ότι δεν μπορεί το κράτος να ψηφίζει νόμους τους οποίους το ίδιο στη συνέχεια να καταστρατηγεί».
Προτείνουν, δε, την ανάπτυξη του Kέντρου λαθρομεταναστών σε οικόπεδο στην περιοχή Μιστεγνών που παραχωρεί η Mητρόπολη ή να εξεταστεί η δυνατότητα χρήσης των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου Μακρή (πρώην Kέντρο Νεοσυλλέκτων) στη Μυτιλήνη, το οποίο έχει κλείσει και διαθέτει έτοιμες εγκαταστάσεις φιλοξενίας 500 ατόμων. Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην τελευταία πρόταση αντιδρούν έντονα ήδη οι κάτοικοι της περιοχής μετά το αεροδρόμιο, καθώς, ως γνωστόν, η παραπάνω περιοχή αποτελεί το “φιλέτο” της Μυτιλήνης όπου και ανεγείρονται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες πολυτελείς κατοικίες.


πηγή:aiolikanea.gr
αετός για το stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου