Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ - ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΛΕΙΨΑΝΑ ΑΓΙΩΝ


ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΑΓΩΓΗ Ή ΤΖΑΜΙ...




SOS! ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΤΡΕ
ΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ! Στα Ρεθεμνιώτικα (επαρχία Μυλοποτάμου) κλέβουνε τώρα όχι μόνο τα αφιερώματα των πιστών αλλά και τα λείψανα των αγίων μαζί με τις επίχρυσες λάρνακες που τα περιέχουν!

Ούτε ιερό ούτε όσιο είχαν οι άγνωστοι δράστες που αφαίρεσαν από τον ναό του Αγίου Αθανασίου Πατελάρου στην Αξό Μυλοποτάμου εκτός από τα αφιερώματα των πιστών και την επίχρυση θήκη που περιείχε τμήμα ιερού λειψάνου.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή στις 9.30 χθες το πρωί και εκτιμάται ότι οι ιερόσυλοι βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία να δράσουν στη διάρκεια της νύχτας, από τις 11 τη νύχτα της Κυριακής μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν καταγγελθεί αρκετές διαρρήξεις ιερών ναών. Κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων μάλιστα άγνωστοι είχαν διαρρήξει ακόμα και το φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης, ενώ πρόσφατο είναι το περιστατικό διάρρηξης στον Ιερό Ναό της Παναγίας στα Μυριοκέφαλα. Αυτή τη φορά οι ιερόσυλοι «χτύπησαν» τον ναό του Αγίου Αθανασίου του Πατελάρου, που βρίσκεται στην Αξό του δήμου Κουλούκωνα, όπου μαζί με τα χρυσά και αργυρά αφιερώματα που είχαν καταθέσει στη χάρη του Αγίου οι πιστοί και φυλάσσονταν σε ειδική θήκη, οι άγνωστοι ιερόσυλοι αφαίρεσαν και την λειψανοθήκη που περιείχε τμήμα ιερών λειψάνων Του...

Η εκκλησία αλλά και η τοπική κοινωνία της Αξού είναι ανάστατη με την κλοπή, που διαπιστώθηκε χθες το πρωί από ενορίτη ο οποίος περνώντας από τον ναό είδε ανοιχτή την πόρτα και ειδοποίησε τον εφημέριο του χωριού. Ο πατήρ Δαυίδ έσπευσε στο χώρο και με λύπη του αντίκρισε τη λεηλασία της εκκλησίας.

Η βεβήλωση του χώρου ήταν εμφανής καθώς το τραπεζάκι όπου ήταν τοποθετημένη η λειψανοθήκη αλλά και το κουτί με τα πολύτιμα αναθήματα πιστών, βάρους περίπου μισού κιλού, ήταν άδειο.

Για την κλοπή ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και στην Αξό έφτασαν άνδρες της Σήμανσης που πήραν αποτυπώματα.

Η πικρία του πατέρα Δαυίδ αλλά και των κατοίκων της Αξού είναι μεγάλη για τη θλιβερή αυτή πράξη και ζητούν από την Αστυνομία τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών. Επί πλέον, ο εφημέριος καταγγέλλει ότι τις τελευταίες δέκα μέρες δυο ακόμα εκκλησίες, έχουν δεχτεί επίθεση από άτομα τα οποία παραβίασαν τις κλειδωμένες πόρτες τους. Συγκεκριμένα, από το ναό της Παναγίας και του Αγίου Ιωάννη αφού δεν βρήκαν χρήματα ή χρυσαφικά αφαίρεσαν μια ηλεκτρογεννήτρια, δυο ασύρματα μικρόφωνα, ένα κασετόφωνο και μια μπαταρία αυτοκινήτου.

πηγη:egersis blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου