Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

''ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ'' ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ 39 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ,ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ''ΦΡΟΝΤΙΔΑ'' ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΩΔΕΚΑΜΕΛΗ ΦΡΟΥΡΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Από 39 λαθρομετανάστες έχει «καταληφθεί» εδώ και τέσσερις ημέρες το Φαρμακονήσι, αλλά ουδείς από το κράτος έχει ενδιαφερθεί για τη τύχη τους και η δωδεκαμελής φρουρά καταδρομέων του νησιού κυριολεκτικά δεν ξέρει τι κάνει με τους ανθρώπους αυτούς!

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του ΓΕΣ πριν από τέσσερις ημέρες δύο σκάφη αποβίβασαν σε μία από τις παραλίες του νησιού τους λαθρομετανάστες. Η φρουρά που είχε εντοπίσει τα δύο σκάφη να πλησιάζουν δεν αντέδρασε φυσικά όταν είδε ότι ήταν φορτωμένα με τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους (27 άνδρες και 12 γυναίκες).
Τέθηκε σε συναγερμό, αλλά το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να τους συγκεντρώσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο να τους δώσει τροφή και νερό (βασικά να μοιραστούν τα λίγα εφόδια που έχουν) και να στήσουν σκηνές για να στεγαστούν προσωρινά και μην είναι εκτεθειμένοι στο κρύο.
Ενημέρωσαν την διοίκηση, η διοίκηση ενημέρωσε τη νομαρχία και το κέντρο για να πάρουν τους λαθρομετανάστες, αλλά εις μάτην! Ουδείς έχει συγκινηθεί γι αυτούς τους ανθρώπους. Το μόνο που έγινε ήταν τελικά να σταλεί ένα μικρό σκάφος για να παραλάβει τις γυναίκες και έναν άρρωστο.
Τώρα στο νησί έχουν απομείνει 26 άνδρες οι οποίοι φρουρούνται διακριτικά από την ολιγομελή φρουρά (άλλωστε κανείς δεν ξέρει ποιοί μπορεί να βρίσκονται ανάμεσά τους), η οποία ταυτοχρόνως τους συντηρεί μέχρι κάποιος να συγκινηθεί και να τους πάρει από εκεί. Το ότι τίθεται θέμα ασφάλειας της φρουράς, υγιεινής και φροντίδας για τους ανθρώπους αυτούς, αλλά και ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική φύλαξη του νησιού με τέτοιους όρους, είναι λεπτομέρειες προφανώς.


σχολιο:ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ

πηγή:defencenet



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου