Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Γεμίσε η Αθήνα αλλοδαπούς μικροπωλητές.Μέχρι και έξω από το μουσείο της Ακρόπολης πουλάνε χαλασμένα νερά για 2 ευρώ.

Τίποτα δεν έχει αλλάξει,το όργιο κερδοσκοπίας και τριτοκοσμικές σκηνές που κατέγραψε η κάμερα του ALPHA στην Ακρόπολη, περίπου 1 χρόνο πριν από τα λαμπερά εγκαίνια του νέου Μουσείου συνεχίζετε από τους αλλοδαπούς μικροπωλητές.
Αλλοδαποί μικροπωλητές πολιορκούν τους τουρίστες, για να τους πουλήσουν εμφιαλωμένο νερό ακόμη και προς 4 ευρώ το μπουκάλι. Το νερό δεν είναι μόνο ακριβό, αλλά και επικίνδυνο, αφού σύμφωνα με καταγγελίες ορισμένοι από τους πλανόδιους παίρνουν άδεια μπουκάλια από τους κάδους, τα γεμίζουν με νερό της βρύσης και τα πωλούν στους ανυποψίαστους επισκέπτες.
Η κάμερα του ALPHA είχε καταγράψει τους παράνομους μικροπωλητές από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές να στέκονται στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου και να κυνηγούν στην κυριολεξία τους τουρίστες, που κατέβαιναν διψασμένοι, για να τους πουλήσουν νερό. Οι ξεναγοί που συνοδεύουν τα γκρουπ, καταγγέλλουν ότι έχουν δει με τα ίδια τους τα μάτια πλανόδιους μικροπωλητές να αδειάζουν τους κάδους των απορριμμάτων και να παίρνουν τα κενά μπουκάλια, τα οποία γεμίζουν με νερό από βρύση και στη συνέχεια αφού τα βάζουν σε σακούλες με παγάκια για να παγώσουν, να τα πωλούν στους τουρίστες.
Την καταγγελία αυτή επιβεβαιώνει και η Α΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού με έγγραφό της προς την Τουριστική Αστυνομία και το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. Η κάμερα του ALPHA κατέγραψε και το «κρυφτούλι» των παράνομων μικροπωλητών με την Δημοτική Αστυνομία. Οι μετανάστες βλέποντας τους αστυνομικούς, τρέχουν και σκαρφαλώνουν στο βράχο απέναντι από την είσοδο της Ακρόπολης, όπου κρύβουν τα εμπορεύματα τους μέσα στα δένδρα στην Αρχαία Αγορά. Από τη μία σκάλα ανεβαίνουν οι αστυνομικοί και από την άλλη κατεβαίνουν οι μικροπωλητές μπροστά στα μάτια των τουριστών. Μέσα σε 5 λεπτά από τη στιγμή που θα φύγουν οι αστυνομικοί, ο χώρος κατακλύζεται και πάλι απ’ τους μικροπωλητές.
Όσο για τις ευθύνες γι’ αυτές τις εικόνες, η μία υπηρεσία πετάει το «μπαλάκι» στην άλλη. Το υπουργείο Πολιτισμού με το οποίο επικοινώνησε ο ALPHA, απαντά ότι έχει ενημερώσει την Αστυνομία, η Αστυνομία απαντά ότι εξετάζει το θέμα, ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει ότι απλώς διώχνει απ’ το σημείο τους παράνομους μικροπωλητές και το υπουργείο Ανάπτυξης υποστηρίζει, ότι δεν υπάρχει καμία καταγγελία. Ένα ακόμη βίντεο όμως που στάλθηκε σε όλους τους αρμόδιους από τον ιδιοκτήτη της καντίνας έξω απ’ τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ο οποίος δεν πήρε ακόμη απάντηση, παρουσιάζει μια ξεναγό, να παλεύει να διώξει μόνη της τους μικροπωλητές. Μέχρι να βρεθεί όμως ποιος είναι ο υπεύθυνος, αυτή την εικόνα θα παρουσιάζει η Ακρόπολη και αυτή την εικόνα θα διαφημίζει η χώρα μας στους τουρίστες που επισκέπτονται το πιο διάσημο αρχαιολογικό μνημείο της πατρίδας μας.
Δεν επιτρέπετε να δείχνει η Ακρόπολη αυτή την εικόνα.Ο Δήμαρχος και η Εφορία πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι τις πρωτοβουλίες.
Πρώτα ο Δήμος που έχει χρέος για να προστατέψει την πολιτιστική μας κληρονομία.

Και δεύτερον η Εφορία που πρέπει να σταματήσει αυτή την αισχροκέρδεια εις βάρος των ανυποψίαστων τουριστών,αλλά και την φοροδιαφυγή που κάνουν οι διάφορες μαφίες των μεταναστών μικροπωλητών....

Κ. Αθανασιάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου