Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Στη φυλακή οι παιδεραστές στο Ίλιον

Στη φυλακή οδηγήθηκαν ο ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος, ο συνταξιούχος της ΔΕΗ Αθανάσιος Κανάκης, ο Σπύρος Σουφλέρης και η Ειρήνη Τσονοπούλου, που κρίθηκαν ένοχοι χωρίς κανένα ελαφρυντικό για την πρωτοφανή υπόθεση παιδεραστίας που εκτυλίχθηκε στο Ίλιον.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον ιερέα σε κάθειρξη 24 ετών, τον συνταξιούχο της ΔΕΗ σε συνολική κάθειρξη 56 ετών, τον Σουφλέρη σε 18ετή κάθειρξη και την Ειρήνη Τσονοπούλου σε κάθειρξη 37 ετών.
Παράλληλα, επιβλήθηκε στον Κανάκη χρηματική ποινή 200.000 ευρώ και 100.000 ευρώ στην Τσονοπούλου.

Το ανώτερο όριο ποινής, ωστόσο, που προβλέπεται ότι μπορούν να εκτίσουν είναι τα 25 χρόνια
Τα μέλη του δικαστηρίου, όλες γυναίκες, απέρριψαν σύμφωνα και με την εισαγγελική πρόταση το αίτημα που υπέβαλαν οι καταδικασθέντες -πλην της Τσονοπούλου- για αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους έως ότου δικαστούν σε δεύτερο βαθμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εισαγγελέας στην πρότασή του είχε ζητήσει να καταδικαστεί ο συνταξιούχος της ΔΕΗ σε κάθειρξη 111 ετών (!), 30 ετών ο ιερέας και ο Σουφλέρης, και 57 ετών η μητέρα.

Με δάκρυα στα μάτια χαιρέτησαν τον ιερέα άνθρωποι (στην πλειοψηφία τους γυναίκες) από την ενορία του την ώρα που αστυνομικοί τον έπαιρναν, όπως και τους υπόλοιπους, για τη φυλακή.

Οι υπόλοιποι ήτα ψύχραιμοι, εκτός από τη μητέρα, που έδειξε να καταρρέει πριν την απόφαση. Παρών από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή αυτής της δίκης ήταν ο αστυνομικός διευθυντής Παύλος Λουκάκος, ο άνθρωπος που πέτυχε να ξετυλιχθεί το κουβάρι αυτής της τραγωδίας με θύματα τέσσερα παιδιά στον Ίλιον.

Το μικρό παιδί της δεύτερης οικογένειας, που εφιλοξενείτο στο σπίτι της Τσονοπούλου και έζησε τον εφιάλτη, δίνει… μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο, καθώς πρόσφατα υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού και ο οργανισμός του δεν δέχεται το μόσχευμα. Όσο για τα υπόλοιπα παιδιά, αυτά είναι άγνωστο πότε θα ξεπεράσουν τις φρικτές εμπειρίες που έζησαν επί πέντε περίπου χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου