Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Μετανάστες κάνουν μαθήματα ελληνικών στην Πρέβεζα

Με την συμμετοχή 30 περίπου ατόμων, ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή τα μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες από την Ασία και την Αφρική, οι οποίοι μένουν στην πόλη της Πρέβεζας τα τελευταία 3 χρόνια. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Δήμο Πρέβεζας, την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία που έχει συσταθεί στον Δήμο, καθώς και τους συλλόγους Δασκάλων - Νηπιαγωγών και τους Καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των μεταναστών στην συγκεκριμένη προσπάθεια εξέφρασε ο δήμαρχος Πρέβεζας, Μιλτιάδης Κλάπας, ευχαριστώντας τους φορείς για την ευαισθησία που δείχνουν απέναντι στους μετανάστες. «Στην πόλη μας αυτή την στιγμή ζουν περίπου 150 οικονομικοί μετανάστες από την Ασία και την Αφρική, οι οποίοι δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα με όσες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται για την προσαρμογή τους στην κοινωνία» τονίζει.

Η εκμάθηση των ελληνικών θα αποτελέσει το «εισιτήριό» τους για την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία. Οι πρωτοβουλίες που ανέλαβαν οι φορείς της Πρέβεζας για την στήριξη των μεταναστών δεν θα σταματήσουν εδώ. Ο κ. Κλάπας υπογραμμίζει ότι οι οικονομικοί μετανάστες θα έχουν την βοήθεια των Υπηρεσιών και σε ό,τι αφορά την έκδοση των δικαιολογητικών τους για την παραμονή τους στην χώρα, ενώ μέσω των κοινωνικών δομών υπάρχει στήριξη προς εκείνους τους μετανάστες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.




ΔΙΚΤΥΟ:ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΩΣ ΝΑ ΛΕΝΕ (ΛΗΣΤΕΙΑ ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου