Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Κακοποιός και με τη βούλα ο μουσουλμάνος με το Κοράνι

Συνελήφθη ως μέλος συμμορίας διαρρηκτών και καταδικάστηκε ως κλεπταποδόχος ο άνθρωπος για τον οποίο «κάηκε» η Αθήνα όταν κατήγγειλε ότι αστυνομικός έσκισε το ιερό βιβλίο του. ΜΕΛΟΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ και κλεπταποδόχος αποδείχτηκε ότι ήταν τελικά ο νεαρός Σύρος που τον περασμένο Μάιο είχε καταγγείλει αστυνομικό ότι του έσκισε και στη συνέχεια ποδοπάτησε το Κοράνι που κρατούσε.
Αποτέλεσμα της καταγγελίας ήταν να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας από μουσουλμάνους και να προκληθεί σοβαρή αναστάτωση στην Αστυνομία. Ο 27χρονος Χασάν Χαμζί
καταδικάστηκε πριν από λίγες ημέρες σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών επειδή πουλούσε κλοπιμαία. Το Κοράνι που ο ίδιος κρατούσε πάντως προστάζει ρητά «Ου κλέψεις»Αξιοποιώντας πληροφορίες, άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποίησαν έφοδο στο υπόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε ο Χαμζί με έναν ακόμη ομοεθνή του και έπεσαν πάνω σε έναν… θησαυρό. Κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας, τα οποία σπείρα διαρρηκτών είχε αφαιρέσει το προηγούμενο διάστημα από διαμερίσματα και μεζονέτες των βορείων προαστίων. Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο 27χρονος Σύρος αρνήθηκε πως ο ίδιος συμμετείχε στη σπείρα των διαρρηκτών, αλλά υποστήριξε πως αγόρασε τα αντικείμενα αξίας από άγνωστο άνδρα, χωρίς να γνωρίζει πως ήταν κλεμμένα.
Ο ισχυρισμός του δεν έπεισε την έδρα, που τον καταδίκασε σε δέκα μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή, για «αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος», ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της σπείρας των διαρρηκτών.
Εφυγε νύχτα…
Μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, ο Χαμζί αφέθη ελεύθερος και επέστρεψε στην πατρίδα του, όπως δήλωσαν στο «ΘΕΜΑ» συμπατριώτες του από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα αλλά και ο πρόεδρος της Ενωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας κ. Ναΐμ Ελγαντούρ, ο οποίος δεν έχει και την καλύτερη άποψη για τον 27χρονο. «Γνωρίζω ότι ήθελε να φύγει από την Ελλάδα. Επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε πως θέλει να επιστρέψει στη Συρία. Γενικά ήταν περίεργος. Κυκλοφορούσε σε περίεργες πιάτσες και τον είχαν συλλάβει στο παρελθόν για πλαστά χαρτιά. Του έλεγα να προσέχει. Εμένα μου ζήτησε χρήματα για να φύγει από την Ελλάδα, αλλά έμαθα αργότερα ότι ήθελε να με εκμεταλλευτεί», δήλωσε ο κ. Ελγαντούρ.
Επιχείρησε να νομιμοποιηθεί με πλαστά έγγραφα
Ο Χασάν Χαμζί εγκατέλειψε την Ελλάδα όπως και ήρθε. Παράνομα. Ο ίδιος είχε δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή πώς έφτασε λαθραία στη Σάμο από την Τουρκία το 2002 και από εκεί βρέθηκε στην Αθήνα. Το 2003 υπέβαλε τα χαρτιά του για νομιμοποίηση, στο πλαίσιο μέτρων που τότε προωθούσε η κυβέρνηση Σημίτη, δηλώνοντας όμως πως είναι Ιρακινός επ’ ονόματι Ατίγκ Μοχάμαντ, και όχι Σύρος. Τον περασμένο Μάιο αστυνομικός που έπαιρνε μέρος σε επιχείρηση-«σκούπα» στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας σταμάτησε τον Χαμζί για εξακρίβωση στοιχείων. Με βάση τα όσα κατήγγειλε ο νεαρός, ο αστυνομικός έσκισε σελίδες από το Κοράνι που είχε πάνω του και στη συνέχεια το έριξε στο έδαφος και το ποδοπάτησε βρίζοντας.
Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει αντίδραση μεγάλης μερίδας μουσουλμάνων μεταναστών που ζουν στην Αθήνα και για δύο ημέρες να προκληθούν σοβαρά επεισόδια από φανατικούς που προκάλεσαν καταστροφές σε οχήματα και καταστήματα, ενώ υπήρξαν και τραυματισμοί. Η Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδος και ο πρόεδρός της κ. Ναΐμ Ελγαντούρ καταδίκασαν τότε τα επεισόδια ενώ κατέθεσαν μήνυση κατά του αστυνομικού που πρόσβαλε το ιερό βιβλίο εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.
Ο κ. Ελγαντούρ επισημαίνει πως κάποιοι εσκεμμένα επιχείρησαν να ηρωοποιήσουν τον Χαμζί. «Τότε στα επεισόδια πήγαν να τον κάνουν ήρωα αλλά η μουσουλμανική ένωση δεν άφησε να συμβεί κάτι τέτοιο. Τα επεισόδια ήταν υποκινούμενα κι εμείς δεν επιτρέψαμε να ξανακαεί η Αθήνα. Αυτό που κάναμε και αποδείξαμε ότι νοιαζόμαστε για αυτή τη χώρα ήταν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για να αποδοθούν ευθύνες -αν υπάρχουν στον αστυνομικό που έσκισε το Κοράνι. Περιμένουμε να οριστεί δικάσιμος», δηλώνει ο ίδιος.
«Για άλλη μία φορά πέφτουν οι μάσκες της θολοκουλτούρας και των προοδευτικών. Ο δήθεν αγωνιστής για το Κοράνι ήταν ένας κοινός κλέφτης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου