Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Επιτέθηκαν σε ιερέα στην Πάτρα

ους δράστες της επίθεσης σε βάρος του ιερέα της εκκλησίας της Αναλήψεως στο Ψαροφάι, πατέρα Νικόλαου Τακτικού, προσπαθούν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών που επιλήφθηκαν της υπόθεσης.

Εκείνο που στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους ξεκαθαρίζουν οι αστυνομικοί, είναι ότι η υπόθεση δεν έγινε με κίνητρο τη ληστεία, αλλά φέρεται να έχει προσωπικά χαρακτηριστικά.

Κατά τους αστυνομικούς, οι δράστες ήθελαν να δώσουν ένα σαφές μήνυμα στον ιερέα και για το λόγο αυτό τον κτύπησαν με το συγκεκριμένο τρόπο.

Η εκδοχή που εξετάζεται είναι ο ιερέας, που χαρακτηρίζεται τίμιος και αφοσιωμένος στο έργο του, να είχε ενοχλήσει με τη στάση του συγκεκριμένα συμφέροντα που πολιορκούσαν το πεδίο του εκκλησιαστικού συμβουλίου της ενορίας.

Ωστόσο, μόνο ο ιερέας είναι εκείνος που θα μπορέσει να αποκαλύψει στοιχεία για την εις βάρος του επίθεση, κάτι που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα, μόλις καταφέρει να λάβει εξιτήριο από το 409 Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση ο τραυματίας έχει δώσει προφορικά ορισμένα στοιχεία σε υψηλόβαθμο αξιωματικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, από εκεί και πέρα όμως ζητούμενο παραμένει η συλλογή επαρκών στοιχείων.

Μάλιστα, η Αστυνομία πληροφορήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση τον τραυματισμό του.

Εκτιμάται, πάντως, ότι ο υπαίτιος της επίθεσης είχε αναθέσει σε συγκεκριμένη ομάδα να τραυματίσουν τον ιερέα για να του δώσουν ένα σαφές μήνυμα.

Επίθεση με διαφορετικό ηθικό αυτουργό και δράστη αποτελεί κατά την Αστυνομία η ενέδρα που έστησαν δύο άτομα στον πατέρα Νικόλαο Τακτικό, ιερέα της εκκλησίας της Αναλήψεως, στο Ψαροφάι.

Το κλειδί της υπόθεσης είναι ο ηθικός αυτουργός που εκτιμάται ότι δεν βρίσκεται μακριά από τον εκκλησιαστικό χώρο.

Πηγή: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου